Strážci občanského dobra - Hůlová, Petra, 1979- (Torst, 2010)
Hlavní postava vnímá předlistopadový svět jako nedokonalý, ale nejlepší ze všech možných světů. Proměnu společnosti po roce 1989 vnímá jako dobu plnou omylů, cítí potřebu aktivně a třeba i násilím vnutit ostatním svou představu o společenském dobru.