S osudem v zádech - Rosoff, Meg, 1956- (Mladá fronta, 2010)
Patnáctiletý David Case má od jisté chvíle pocit, že si s ním Osud pohrává jako kočka s myší. Rozhodne se proto pozměnit identitu, aby se mu ukryl. Změní si jméno, image, nakonec i odejde z domova, a zaplétá se do sítě podivných nehod a náhod... Vynikající příběh o dospívání, přirovnávaný k slavnému románu J.D. Salingera Kdo chytá v žitě.