Probuď se, armádo! - Pecinovský, Josef, 1946- (Pevnost, 2010)
Co se stane ve světě, kterému je mír vnucen násilím, když procitne hrozba, jež desítky let číhala zapomenutá kdesi v podzemí? Armáda, která se probudila, je sice zdecimovaná, ale to neznamená, že nebudou mluvit zbraně. Její příslušníci jsou profesionálové, umělé bytosti vycvičené pro boj na život a na smrt - bez jakéhokoli slitování, do posledního muže. A před nimi je velmi snadná kořist: společnost, která se neumí a ani nemá čím bránit.