Bílá královna - Gregory, Philippa (Klokan, 2010)
Ve válce, kdy se bratr obracel proti bratrovi, aby zvítězil v krvavém boji o anglický trůn, přišla Alžběta nejen o manžela, ale i o všechen majetek a postavení. Neobyčejně krásná a ctižádostivá vdova však získá mnohem víc: srdce samotného krále Eduarda.