Poslední noc na Klikaté řece - Irving, John, 1942- (Odeon, 2010)
Román se začíná odvíjet v polovině 50. let ve vývařovně dřevorubecké osady v severním New Hampshiru, kde si úzkostný dvanáctiletý chlapec splete přítelkyni místního konstábla s medvědem.