Černý tygr - Patterson, James, 1947- (Klokan (Alpress), 2010)
Speciální vyšetřovatel Alex je přivolán k brutální vraždě. Teprve na místě hlavní hrdina zjistí, že obětí se stala jeho bývalá studentská láska Ellie spolu s celou svou rodinou. Dříve než se vůbec celé vyšetřování začne pořádně rozbíhat je však vyvražděna další černošská rodina. Za vším zlem stojí muž přezdívaný Tygr, který je napojen na nigerijské podsvětí. Útoky řídí osobně a účastní se jich spolu s ještě dětskými vojáky, které angažuje.