Čápi - Javořická, Vlasta, 1890-1979 (Blok, 2010)
Knížka vyprávění o lásce mezi mladými lidmi, manželské a sourozenecké lásce, o chvílích pohody i těžkých zkouškách. Obrázky ze života Českomoravské vysočiny před mnoha lety. A také knížka, ve které čtenářky a čtenáři najdou některé příběhy dosud nikdy nepublikované, neznámé, z autorčiny pozůstalosti