Hunger games. - Collins, Suzanne, 1962- (Fragment, 2011)
Hladové hry - každoroční velkolepá zvrácená reality show - představuje nové kandidáty. Gladiátorská aréna budoucnosti hodlá předhodit "lvům" další krvavé sousto. Rychle se však zvedá vlna nespokojenosti a Třináctý kraj vystupuje ze stínu, aby svrhl vládu Kapitolu. Katniss, která přežila účinkování v Hladových hrách, se zapojuje do připravované revoluce. A právě její role by měla být pro vývoj situace klíčová. Katniss se bude muset rozhodnout, zda přijme obrovskou zodpovědnost za změnu budoucnosti.