Kresba a grafika = drawing and graphics ; Jánuš Kubíček - Kubíček, Jánuš, 1921-1993 (Fotep, 2004)
Výtvarné prostředky musí být východiskem k působení uměleckého výtvarného díla. Důležité je úsilí posunovat je až do základní struktury díla, a to jak fyzické, tak psychické - v počátcích vzniku díla vycházet z předpokladu optického vnímání a pojit všechny fáze s vizuální představou. Nemyslet v jakési povídce, kterou výtvarné umění ilustruje, ale myslet od začátku ve výtvarných prostředcích majících působnost díla zprostředkovat zrakem.