Píšu a sešit mi leží na kolenou : deníky 1940-1946 - Bořkovcová, Hana (Plus, 2011)
Deníkové vzpomínky české spisovatelky na období, které zásadně poznamenalo její osobní i tvůrčí život, na pobyt v koncentračních táborech Terezín a Osvětim.