Šmoulí polévka - Peyo, 1928-1992; Vondrovic, Tomáš; Lázňovský, Michal (Šmoulové, 2011)
Vítejte opět u šmoulů!Tentokrát k nim přišel Tlustožrout. Obrovský obr, který sní, na co přijde, a stále má obrovský hlad. Byl to Gargamel, kdo ho poslal pro lahůdku, jež ho prý zasytí šmoulí polévku. Hrůza! Šmoulové panikaří a chtějí před obrem utéci. Přeceneskončí v jeho nenasytném břiše! Ale je tady moudrý Taťka Šmoula, který umí vždy najít řešení. Nejen že přechytračí Tlustožrouta, ale potrestá i Gargamela...