Saxána a Lexikon kouzel - Březinová, Ivona, 1964- (Albatros, 2011)
Příběh, napsaný na motivy nového stejnojmenného filmu, vypráví o Saxáně, dcerce známé čarodějnice a zvěrolékaře Honzy. Jednou Saxána objeví na půdě starodávný sešit a knihu. Sešit nese název Saxánin deník a je neuvěřitelné, co dokáže. A co teprve kniha – jakmile ji Saxána otevře, hned se dějí prapodivné věci. V knize se totiž hýbají obrázky! Saxána z ní nechtěně vyvolá raracha Krakavouse a spolu se pak vydají do Říše strašidel zachránit Saxánina dědečka. Kouzelné dobrodružství začíná!