Průvodce stárnutím, aneb, Jak ho oddálit - Dienstbier, Zdeněk, 1926-2012 (Radix, 2009)
Kniha popisuje prožitky autora, a poskytuje rady, jak se preventivně bránit před obtížemi, které souvisí s přibývajícím věkem a procesem stárnutí, při němž dochází k opotřebování organismu. Jsou to rady, jež lze zobecnit, a vlastní kázní tak stárnutí oddálit. Rychlost stárnutí lze podle něj ovlivnit životním stylem, životosprávou a péčí o vlastní zdraví. Je také důležité udržovat si životní optimismus a brát věci s nadhledem a humorem.