Lidská džungle - Šankar, 1933- (Moderní indická literatura, 2011)
Hrdinou je vzdělaný chlapec jménem Somnáth, jemuž se nedaří v Kolkatě zasažené drtivou mírou nezaměstnanosti získat odpovídající místo, a tak se pustí do obchodování. Postupně s údivem zjišťuje, jaké praktiky vedou v této branži ke kýženému úspěchu. Stále častěji je konfrontován se situacemi, jež představují vážná morální dilemata. Čtenář může sledovat, jak se s nimi Somnáth vypořádává a kam až je schopen zajít ve své existenční nejistotě.