Život je krátký a touha bez konce - Lapeyre, Patrick (Světová knihovna, 2011)
Dva muži a jedna žena... klasicke vrcholy milostneho trojúhelníku. Louis, Murphy a Nora, kteří propletenými vášněmi a svým antihrdinstvím připomínají modernější verzi Truffautova Julese a Jima... Příběh nekonečného a neřešitelného milostného utrpení.