Bechtěrevova nemoc : čtení o nemoci egyptských faraonů, Karla Čapka i vaší - Olejárová, Marta (Lékař a pacient, 2011)
Knížka si klade za cíl poskytnout co nejvíce objektivních informací o ankylozující spondylitidě, jejím původu, projevech i možnostech léčby.