Sirotkové ráje : o zakletém městě a jiných amazonských mýtech - Hatoum, Milton, 1952- (Argo, 2012)
Příběh Arminda Cordovila, mladého muže, který jednoho dne zahlédne mezi chovankami z klášterní školy krásnou dívku jménem Dinaura a zamiluje se do ní. Chce si ji vzít, ale svéhlavá dívka jednoho dne zmizí. Armindo se vydá do amazonského pralesa dívku hledat.