Spánek a naděje : současný román na motivy zázraku u Litého z roku 1875 - Hájek, Tomáš (Czech Edition, 2005)
Příběh o pátrání po osudu protagonisty dávno zapomenutého zázraku, který se odehrál v Čechách koncem 19. století.