2666 - Bolano, Roberto, 1953-2003 (Argo, 2012)
Rozsáhlý román, tvořený pěti knihami, spojuje detektivku s eposem, filozofický román s básní, citovou výchovu se sci-fi, novinovou reportáž s lékařskými záznamy šílených stavů choré mysli a odráží dnešní šílenou společnost, kterou může zachránit jen literatura.