Píseň ledu a ohně. - Martin, George R. R., 1948- (Talpress, 2011)
Rozpoutal se drsný boj pěti uchazečů o vladařský trůn, v němž moc rodu Lannisterů hrozivě sílí. Uvnitř rodiny však Tyrion Lannister trpí stále většími ústrky od své intrikánské sestry, krutého otce a zkaženého zlomyslného synovce. Krvavými bouřemi zmítané království se musí bránit i proti dalším nepřátelům, kteří se chtějí usadit na Severu kontinentu. Na válečné tažení se svými draky se vydává Daenerys. Svět je zahalen do temné bouře mečů, avšak ve vzduchu se již vznáší ještě horší ohrožení. Boj zuří dál i po smrti jednoho z uchazečů o trůn. Robb Stark je nucen bránit mladé království proti běsnění protivníků, kteří si chtějí zabrat sever země pro sebe a celá země musí čelit šikům Divokých a Jiných. Každý z mnoha hrdinů podniká výpravu za své vítězství a všichni dohromady vrhají svět do války, která je však pouhou šarvátkou ve srovnání se zápasem mezi silami dobra a zla, jehož hrozba se blíží.