Moje anglická babička - Parkánová-Whitton, Hana, 1950- (Mladá fronta, 2012)
Osud postaví Češku Johanku, která se chce odstěhovat za svým anglickým manželem Peterem do malé anglické vísky Kingscott, před nelehké rozhodnutí - pokud půjde za hlasem svého srdce, zanechá v Praze milovanou osmdesátiletou babičku Marii.