Agresor - McNab, Andy, 1959- (Klokan (Alpress), 2012)
Nick Stone se bezstarostně toulá s obytným přívěsem autralskou přírodou a o své bývalé profesi nechce nic slyšet. Ve volném čase se věnuje nejen surfování a parašutismu, ale i nové berlínské přítelkyni Silky, s níž se rozhodne navštívit svého někdejšího spolubojovníka Charlieho Tindalla. Pravě u něho však Stone z televizního zpravodajství získá informace o teroristickém masakru v gruzínském městě Kazbegi, ležícím nedaleko ruských hranic, při němž zahynulo šedesát lidí a přibližně stovka dalších byla navíc zraněna. Po odvysílání této zprávy však Charlie znenadání zmizí a Stone slíbí jeho rodině, že ho najde a přivede domů. Tuší také, že Charlieho nenadálý odchod má souvislost i s úmrtím jeho syna, který padl za poněkud nevyjasněných okolností jako příslušník mezinárodních vojenských sil v občanské válce v Jugosláviii. Nick Stone se tedy i se Silky vydá s konkrétním úkolem přes polovinu světa na misi, při níž je opět katapultován do nebezpečného prostředí tajných služeb. Náhle znovu ožívají potlačované vzpomínky, při kterých zjistí, že nejen Charlie, ale i on má s někým nevyřízené účty z minulosti.