Portrét špionky - Silva, Daniel, 1960- (Domino, 2012)
Pro Gabriela Allona a jeho ženu Chiaru to měl být příjemný víkend v Londýně. Ten však vzal za své, když se oba stali nedobrovolnými účastníky sebevražedného útoku islámského atentátníka. Výčitky, že nedokázal krveprolití zabránit, Gabriela donutí, aby se znovu upsal světu výzvědných služeb. Tentokrát se musí postavit fanatickému jemenskému imámovi, který byl kdysi placeným agentem CIA, avšak nyní dokončuje přípravy na novou vlnu vražedných útoků v západních metropolích. A nenechává nikoho na pochybách, že se nejedná jen o plané hrozby. Gabriel se svým týmem sestaví v krátkém čase důmyslný plán, jak novou teroristickou síť zničit. Má-li však uspět, musí podstoupit návrat do vlastní krvavé minulosti a setkat se s ženou, na kterou by raději zapomněl. Samotářská dědička miliardářského impéria a dcera odvěkého nepřítele je však jediná, kdo může pomoci Allonovi překročit záludné vody mezi islámem a západním světem... Nakladatelská anotace.