Skryté srdce Afriky - Hilliges, Ilona Marie, 1953- (Klokan, 2012)
V Nigérii pozná Ilona osudového muže. Před svatbou odjdou do vesnice, kde se má Viktor připravit na roli kmenového náčelníka. Stařešina se sňatkem souhlasí s podmínkou, že bílá žena musí projít magickým obřadem africké bohyně lásky. Ilona svolí a vydá se do pralesa ponořit se do světa starobylých rituálů a kouzel. S úžasem zjistí, že staré orákulum určilo Viktorovi jinou ženu...