Frajer - Toman, Marek, 1967- (Argo, 2011)
V pátek 17.11.1989 se na Národní třídě v Praze setkávají dva nevlastní bratři - jeden mezi demonstrujícími studenty, druhý mezi zasahujícími policisty. Jak se starší bratr zachová? Jako frajer? Román nabízí osobitý výklad toho, co se vlastně na Národní třídě odehrálo a proč. Příběh ale začíná o několik let dřív. Zachycuje konec 80. let 20. století a pokračuje v 90. letech, kdy se ne každému podařilo vyrovnat se svobodou.