Lucky Girl : nebezpečná hra s láskou - Wallner, Michael (Mladá fronta, 2012)
Příběh o vztahu britského poručíka a německé dívky zasazený do prostředí severního Německa. Autor poutavě přibližuje atmosféru přechodného období poválečného Německa, v němž se střetávají lidé poznamenaní nacismem spolu s anglickými "okupanty", kde bují černý trh a hazard, ale kde i přesto má šanci zvítězit i láska. Severní Německo 1948. V britském vojenském lazaretu se Inga seznámí s Alekem, důstojníkem, jenž působí křehce, ale obklopuje ho tajuplná aura. Inga, kterou nepřístupný muž podivně přitahuje, rychle pochopí, že Alek zná jen jednu vášeň, je to hráč posedlý kartami.