Poslední aristokratka - Boček, Evžen, 1966- (Druhé město, 2012)
Fiktivní deník Marie III., posledního potomka rodu Kostků, v němž s humorem, místy i s jemnou ironií, popisuje nelehkou cestu své rodiny, která se na sklonku roku 1996 z USA vrací domů, aby se znovu ujala vráceného majetku.