Město stínů - Franklin, Ariana (Jota, 2012)
Ester Solomonová patří ke stále početnější skupině emigrantů, ji ž se usadili v neklidném městě. Přežívá v těžkých podmínkách jen d íky tomu, že pracuje jako sekretářka u bezcharakterního majitele k abaretu U Knížete Nikolaje. Nikolaj zaplete Ester proti její vůli do svého nového plánu. Chystá se prohlásit mladou chovanku ústavu pro choromyslné za Anastázii, jedinou přeživší dědičku trůnu, dcer u zavražděného "cara vší Rusi". Ale objevená "princezna" Anna Ande rsonová se bojí pronásledovatelů, a že nejde o pouhé paranoidní př edstavy, vychází najevo ve chvíli, kdy kolem ní začnou umírat nevi nní lidé