Staročeské pověsti, zpěvy, obyčeje, slavnosti a nápěvy - Krolmus, Václav (Fabula, 2011)
Monumentální dílo Václava Krolmuse, jež vydal v letech 1845 - 1851 pod pseudonymem V. S. Sumlork, zaznamenalo ve své době velký ohlas v odborných kruzích i u laické veřejnosti a v mnoha směrech podnítilo další dozvoj domácích etnografických a folkloristicklých studií.