Mistrovský tah - Patterson, James, 1947- (Klokan (Alpress), 2012)
Alex Cross se přechodně vrací jako elitní vyšetřovatel do řad příslušníků metropolitní policie, kde je zaměstanána i Bree Stoneová, s níž se chce v nejbližší době oženit. Do plánovaného sňatku však zasáhne zástupce ředitele ve vedení tajných služeb, který postaví Alexe do čela nově vzniklého oddělení významných případů. I proto je Alex nucen pátrat po vrahovi dvou nečestných politiků, zkorumpovaného kongresmana a pokřiveného lobbisty, kteří byli zastřeleni profesionálním odstřelovačem v přelidněné ulici před vchodem do známé restaurace. Oba muži v nedávné minulosti čelili různým obviněním i skandálům týkajících se nečistých zákulisních dohod či nelegálně získaných příspěvků na volební kampaně, v neposlední řadě měla jejich činnost za následek i skutečnost, že mnozí občané ze středních vrstev rychlým tempem přicházeli o své domovy. Důvodů k zabití bylo tedy víc než dost. Situaci začal komplikovat Alexův úhlavní nepřítel Kyle Craig, jenž se ho stále pokouší fyzicky zlikvidovat. Aby znesnadnil svou identitu, neváhal Craig dokonce odstranit jednoho z agentů FBI a po plastické operaci vzít na sebe jeho podobu...