Pavoučí síť : historický román - Niedl, František, 1949- (Historický román (MOBA), 2013)
Děj Pavoučí sítě navazuje na Lukášův odjezd z Prahy a popisuje jeho nový život v Miláně, kde se Lukáš dostává do rodiny platnéřského mistra Pratiniho a nachází zde skutečný domov i ocenění své výjimečné práce. Nepříjemnosti však na sebe nenechají dlouho čekat a Lukáš se vlivem intrik dostává na nehostinný hrad Castello Nuovo, kde jsou cvičeni nájemní vrazi. Lukáš má tři úkoly: opravovat brnění, která se poničí výcvikem, vyrábět nová brnění k prodeji a nejdůležitější úkol - přežít. Což se v první chvíli zdá jako úkol ze všech nejhorší.