Člověk Gabriel - Dubská, Kateřina (Beletrie, 2013)
Když se rodina hlavního hrdiny přemístí z balkánského Podunají do Vídně, začíná se odvíjet jeho fascinující životní příběh ovlivněný sny, vůněmi, krevními pouty, neúprostným cvalem dějin i hlubokým poznáním sebe sama, který jako by předznamenával divoké zvraty počínajícího dvacátého století.