Stasiland. příběhy ze země za berlínskou zdí - Funder, Anna, 1966- (Slovart, 2013)
Ministerium für Staatssicherheit (Ministerstvo státní bez pečnosti) = Stasi, byla hlavní tajnou službou a ro zvědkou Německé demokratické republiky (tj. východního Německa).