Třetí brána - Child, Lincoln, 1957- (BB/art, 2013)
Třetí brána skrývá tajemství, chráněné kletbou. Vyplní se tentokrát kletba, střežící třetí bránu? Mumie faraona Narmera není uložena na obvyklém pohřebišti. Královská koruna sjednotitele Egypta čeká na objevitele Co se skrývá pod víkem sarkofágu? Expedice putuje proti proudu Nilu Vstoupit do faraonovy hrobky není jednoduché.