100 nejslavnějších vědců : nejvýznamnější osobnosti vědy od starověkého Řecka po současnost - Gribbin, John R., 1946-; Čižmárová, Libuše, 1953- (Encyklopedie Britannica, 2009)
Kniha je součástí souboru průvodců Encyklopedie Britanniky a poskytuje náhled do života a díla vědců od starověkého Řecka po současnost.