Matky - Rankov, Pavol, 1964- (Host, 2013)
Hrdinky tohoto románu prožívají mateřství v hraničních situacích, dvě silné ženy, rebelky ve vztahu k matkám, ale nejisté, pochybující bytosti ve vztahu ke svým dětem.