Volně padat jako ve snu - Persson, Leif G. W., 1945- (Severská krimi, 2013)
Je 15. srpna 2007 a šéf Národní kriminální policie ve Švédsku, Lars Martin Johansson, dělá rozhodnutí, které bude mít obrovské důsledky: Johansson se rozhodne znovu otevřít případ vraždy ministerského předsedy O. Palma, protože se blíží dva rozhodující milníky: jeho vlastní odchod do důchodu a soudní přepis této vraždy. Původní vyšetřovací tým z případu odstoupil, a tak se Johansson rozhodne sestavit novou skupinu, v níž nechybí chytrá a empatická Jan Lewin, dále vzdělaná Lisa Mattei a akceschopná Anna Holt.