Srdeční záležitost - Valandrey, Charlotte (Mladá fronta, 2013)
Francouzská herečka a spisovatelka Charlotte Valandreyová podstoupila v roce 2005 transplantaci srdce. Měsíc poté, co se o této zkušenosti zmínila svým čtenářům ve své první knize, dostala Charlotte anonymní dopis: „Znám srdce, které ve Vás bije. Miloval jsem ho...“ Ta slova ji natolik vyvedla z míry, že začala mít opakované noční můry, naléhavé pocity déja-vu a prožívala nepředvídatelné vnitřní změny. Pro Charlottu tím začalo velmi zvláštní pátrání...