Čtyřlístek ve filmu : Fifinka, Myšpulín, Bobík a Pinďa poprvé jako filmové hvězdy ve velkém dobrodružném příběhu o kameni mudrců, králi Rudolfovi, ledové zkáze a síle přátelství - Němeček, Jaroslav, 1944- (Čtyřlístek, 2012)
Čtyřlístek se na výletě do Prahy setká s Rudolfem II., který sem přicestoval z minulosti. Králi hrozí, že přijde o Svatováclavskou korunu. Právě Čtyřlístek mu může pomoci, pokud dřív než podvodník magistr Kelly nalezne kámen mudrců. - Kniha na závěr obsahuje rozhovory s lidmi, kteří se podíleli na výrobě filmu, a stručně představuje jejich profese