Smrt na Dunaji - Hvorecký, Michal, 1976- (Track, 2013)
Martin a Mona se jako děti poznali v Bratislavě a jejich životy spojila řeka. Už jako dospělí se po letech znovu potkají na luxusní lodi plné Američanů, která se plaví z Regensburgu do delty Dunaje v Rumunsku. Dobrodružný cestopis, parodie masové turistiky a hlavně příběh o lásce, která stála na vodě.