Kocour Bob : příběh o přátelství a naději - Bowen, James, 1979- (Ikar, 2013)
Optimisticky laděná kniha přibližuje přátelství mezi mladíkem a kocourem. Autor má za sebou zkušenosti z drogové závislosti, které se po letech dokázal zbavit. Jednoho dne na chodbě domu, v němž bydlí, najde kocoura, a když se o něj ani po několika dnech nikdo nepřihlásí, ujme se ho. Pojmenuje ho Bob a začne ho brát s sebou na svá veřejná představení po londýnských ulicích, kde si vydělá jako muzikant. Život potulného hudebníka s sebou nese nemalá rizika, autor se dostane do konfliktu se zákonem, občas se setkává s agresivními lidmi, dvakrát se mu Bob v davu málem ztratí, ale nakonec vše dobře dopadne.