Písečný muž - Kepler, Lars (Krimiromán, 2013)
Starý detektivní případ opět ožívá ve Stockholmu, kde je nalezen těžce nemocný mladý muž bloudící zmateně městem. Najevo vychází, že tento muž měl být před sedmi lety obětí sériového vraha Jurka Waltera, který je držen v psychiatrické léčebně a kterého před léty zatýkal právě operativní komisař Joona Linna. Písečný muž je pohádková postava, která večer co večer hází dětem do očí písek, aby usnuly. Ale v realitě je Písečný muž děsivou hrozbou, kterou je třeba co nejdříve zastavit, neboť žádnému z dětí nepřináší klidný spánek.