Perníková chaloupka - Gerhardsen, Carin (Detektivky, 2013)
V krátkém časovém sledu dojde ve středním Švédsku k několika bes tiálním vraždám, které zpočátku zdánlivě nemají nic společného. Kd yž komisař Conny Sjöberg z policejní stanice ve stockholmské čtvrt i Hammarby začne tušit, že mají spojitost, případ dostane děsuplný spád. Někde se pohybuje člověk, jehož pohnutky jsou velmi osobní a ojedinělé a který se před ničím nezastaví. Stáváme se svědky str ašlivých vražd, sledujeme práci policie pod vedením komisaře Conny Sjöberga a vyšetřovatelky Petry Westbergové. Švédská spisovatelka Carin Gerhardsen nás nechá nahlížet do deníku vraha a barvitě a d etailně líčí prostředí velkoměsta i předměstí i charaktery a sociá lní východiska postav, které jsou psychologickou kresbou nezapomen utelné