V čase ubývajícího světla - Ruge, Eugen, 1954- (Ikar, 2013)
Dramatický příběh jedné východoněmecké rodiny líčí na osudech tří generací období od padesátých let přes zásadní politický obrat v roce 1989 až po začátek nového tisíciletí. Zavádí nás do Mexika i na Sibiř.