Krev a mlíko - Mo, Yan, 1955- (Mladá fronta, 2013)
Rozsáhlý román ze zapadlého koutu severovýchodní Číny, kde se na historickém pozadí od japonské okupace, přes občanské války a politické procesy, po pád maoismu a zavedení ekonomických reforem odehrává obyčejný život lidí, kteří bojují o přežití.