Tigrid, poprvé : průvodce osudem inteligentního muže ve dvacátém století - Kosatík, Pavel, 1962- (Mladá fronta, 2013)
Životní příběh českého spisovatele a publicisty, který se nejlépe vyjadřoval psaným slovem a celý život bojoval s totalitou.