Česká přísloví : sbírka přísloví a pořekadel lidu českého v Čechách, na Moravě a v Slezsku : přísloví staročeská. - Flajšhans, Václav, 1866-1950; Mokijenko, Valerij Michajlovič, 1940-; Stěpanova, Ludmila (Univerzita Palackého v Olomouci, 2013)
Slovník je jedním z nejúplnějších a nejcennějších lexikografických sbírek českých rčení. Obsahuje přísloví od začátku písemnictví do začátku 16. stol. s kontexty ze starých letopisů a dalších památek.