Slovník autorů literatury pro děti a mládež. - Šubrtová, Milena, 1965-; Chocholatý, Miroslav, 1970- (Libri, 2012)
Úvodní studie a více než čtyři stovky hesel seznamují s tvorbou pro děti od počátků české literatury pro mládež v 19. století až do současnosti.