Bubela : doslova a do písmene pravé české dobrodružství - Čunderle, Michal (Brkola, 2013)
Pan učitel Bubela je vášnivý češtinář, který propadl mluvnici, až ho mluvnice Havránek Jedlička pohltí čili sežere. Naštěstí Karlík a Frantík, dva nezvedení poškoláci, jsou svědky tohoto lidožroutského činu a nehodlají to nechat jen tak. Vypraví se za svým nebohým učitelem do mluvnice a podstoupí v ní pěkné i nepěkné boje, půtky, šarvátky.