Krvavé země. Evropa mezi Hitlerem a Stalinem - Snyder, Timothy, 1969- (Paseka ;, 2013)
Mezi dvěma říšemi, Hitlerovou a Stalinovou, se nachází krvavá ze mě, území dnešního Polska, Ukrajiny, Běloruska a pobaltských států , oběť největší demografické a humanitární katastrofy, jakou kdy člověk v lidských dějinách způsobil.